Вітаю Вас Гість!
Четвер, 25.04.2024, 04:52
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Вхід на сайт

Митрополита

Віктор Веряскін Митрополит Київський і всієї України

Митрополит Віктор Веряскін. Про сім'ю

Заклик

Архів записів

Головна » Апостольська Ортодоксальна Цврква закликає до постійних молитов та посту за Україну
10:21
Апостольська Ортодоксальна Цврква закликає до постійних молитов та посту за Україну


Зважаючи на останні події у нашому краї, Апостольська Ортодоксальна Церква закликає усіх християн до молитви та посту за Україну.
 

Практичні душпастирські вказівки про спільну молитву та піст за Україну:


- доручаємо вести у храмах та монастирях безперервну молитву, відповідно до порядку, визначеного отцями-настоятелями;

- заохочуємо усіх вірних до постійних приватних молитов за Україну;

- оголошуємо безперервний піст в наших Єпархіях, як хто може вмістити;

- доручаємо на кожній Божественній Літургії читати нижче подану Молитву за кращу долю українського народу.

 

Молитва за кращу долю українського народу:


Всемогутній, безсмертний Боже, Отче Господа нашого Ісуса Христа. Ти страшний у гніві та безмежно добрий у Твоєму милосерді. Ти любиш людей але посилаєш скорботи, щоб ми пізнали немічність свою та смирилися, і за смирення своє прийняли Святого Духа, а з Духом Святим – усе добре, все радісно, все чудово. Ти й на наш український народ зіслав такі терпіння, що їх не знали ми з давніх часів. Віримо й надіємося що тяжкі ті допусти послав Ти на нас як можливість та досвід, а не тільки як кару за наші гріхи.

Грішних Твоїх синів Ти не відштовхуєш, і не відвертаєш Твого пресвятого обличчя від їхньої долі, бо не хочеш смерті грішника, але його навернення та спасіння. Тому надіємося що всі терпіння, що їх доводиться нам тепер зносити з милосердної Твоєї волі, допущені нам для нашого добра. Віримо й надіємося що покаянням, щирою молитвою та щирим прийманням найсвятіших Твоїх таїнств зможемо заслужити собі на те, що скоротиш час досвіду й випробувань. Що милосердним оком споглянеш на Твоїх дітей. Що даси нам витривати з благодаттю у лихах теперішнього життя, і всемогутньою Твоєю волею положиш край оцим нашим терпінням.

Смиренням серця, дорогоцінною кров’ю Твого Сина бажаємо надолужити Тобі за всі гріхи наші, наших батьків і братів. Через руки наших священиків жертвуємо Тобі безкровну жертву пресвятої Євхаристії, що є повторенням і відновленням хресної жертви Твого Сина і Бога, Спасителя нашого Ісуса Христа. Прийми цю жертву покути за всі гріхи людей; прийми наші благальні прохання про милосердя і Твою святу благодать.

Умилосердься над тими, що терплять. Даруй нам ласку смиренно зносити гірку долю, і через терпеливість заслужити на пільгу в терпіннях і перемогу в цьому смертному житті, та на блаженство вічності. Амінь.

 

Прес-служба Київської Митрополії
Переглядів: 734 | Додав: danielanaa | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
avatar