Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 08:22
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Вхід на сайт

Митрополита

Віктор Веряскін Митрополит Київський і всієї України

Митрополит Віктор Веряскін. Про сім'ю

Заклик

Архів записів

Головна » Рішення собору Апостольської Ортодоксальної Церкви, що відбувся у м. Коломия 4 січня 2019 року Божого
18:45
Рішення собору Апостольської Ортодоксальної Церкви, що відбувся у м. Коломия 4 січня 2019 року Божого

Рішення собору Апостольської Ортодоксальної  Церкви, що відбувся у м. Коломия 4 січня 2019 року Божого по опрацюванню протоколів для донесення їх духовенству і мирянам АОЦ та громадськості.

 

Собор розпочався молитвою і призиванням благословення і присутності Святого Духа в робочому процесі та прийнятих рішеннях щодо зовнішнього і внутрішнього життя Церкви. 

Головуючим собору було обрано високопреосвящейнішого митрополита Донецького і Харківського Сергія (Бабаревича), секретарем собору дияконису Юлію (Демидович). 

Перед затвердженням порядку денного головуючий вніс пропозицію створити Переяслав-Хмельницьку єпархію і призначити вікарного єпископа Юрія (Черноброва) правлячим архієреєм новоствореної єпархії з титулом єпископ Переяслав-Хмельницький і Вижгородський. Єпископа Ярослава (Архангельського) вікарним архієреєм новоствореної єпархії із титулом єпископ Білоцерківський. Пропозиція була підтримана делегатами собору одноголосно. 

Порядок денний:

  1. Звернення архієреїв до собору;
  2. Обговорення ситуації, що склалася довкола митрополита в забороні Віктора (Вєряскіна) і подальших дій;
  3. Тимчасовий устрій церкви;
  4. Обрання предстоятеля церкви.

Було зачитане звернення від духовної ради «ЄССАЦ» м. Києва до собору. 

Головуючий надав слово всім присутнім архієреям. По черзі виступали: архієпископ Ігор (Горецький), єпископ Юрій (Чернобров), єпископ Ярослав (Архангельський), єпископ Віталій (Горецький). Говорили про руйнівну діяльність митрополита в забороні Віктора (Вєряскіна) і його прибічників як-то єпископа Віталія (Ананченка), про невідповідність їх діяльності Святому Писанню, правилам Вселенських соборів, соборів АОЦ та святоотцівській традиції. Говорили про ситуацію, що склалася довкола священика в забороні Миколи Кашуб`яка, якого незаконно відновив в служінні єпископ Віталій (Ананченко) з благословення митрополита Віктора (Вєряскіна), порушуючи тим самим правила святих соборів та архієрейську присягу. 

Загальним голосуванням було прийняте рішення позбавити митрополита в забороні Віктора (Вєряскіна) посади предстоятеля АОЦ, чину єпископа, чину пресвітера, чину диякона, залишивши на ньому святе хрещення, що, в разі покаяння, не дасть йому відпасти від Христа і Святої Церкви. Єпископа Віталія (Ананченка) заборонити у служінні і відправити на спокій для покаянної молитви, вивчення Святого Письма та правил церковного життя. 

Таємним голосуванням було обрано нового предстоятеля Апостольської Ортодоксальної Церкви, яким став головуючий собору високопреосвященійший митрополит Донецький і Харківський Сергій (Бабаревич). З подальшим поминанням його на Богослужінні як владику нашого предстоятеля Апостольської Ортодоксальної Церкви, високопреосвященійшого Сергія митрополита Донецького і Харківського. 

Собор завершив свою діяльність в братській любові один до одного, славлячи Бога в Тройці єдиного. 

Всі соборні рішення будуть представленні вірним АОЦ і широкому загалу в подальшій заяві.

Переглядів: 684 | Додав: danielanaa | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar