Вітаю Вас Гість!
Середа, 24.04.2024, 21:12
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Вхід на сайт

Митрополита

Віктор Веряскін Митрополит Київський і всієї України

Митрополит Віктор Веряскін. Про сім'ю

Заклик

Архів записів

Головна » Заява собору Апостольської Ортодоксальної Церкви від 4 січня 2019 року Божогу, що зібрався у місті Коломия.
18:46
Заява собору Апостольської Ортодоксальної Церкви від 4 січня 2019 року Божогу, що зібрався у місті Коломия.

Ми, делегати собору, що знаходимося в присутності Святого Духа, розглянувши висновки комісії створеної з благословення виконуючого обов’язки предстоятеля АОЦ митрополита Сергія (Бабаревича), для вивчення діяльності митрополита в забороні Віктора (Вєряскіна) як догматично-канонічного, так і службового характеру, приймаючи як докази відеоматеріали і письмові заяви та свідчення постановили: 

  1. Діяльність митрополита Віктора (Вєряскіна) на посаді предстоятеля виявилась руйнівною для життя АОЦ і повністю безплідною, бо з його боку не було виконано жодного зобов’язання яке він брав на себе вступаючи на посаду.
  2. Внутрішнє життя церкви за його предстоятельства не відповідало Святому Писанню, апостольським традиціям, правилам святих соборів як вселенських, так і помісних АОЦ і святоотцівській традиції.
  3. Службова і лекторська діяльність Віктора (Вєряскіна) руйнує літургічну традицію АОЦ, розповсюджує серед вірних АОЦ єретичне вчення та філософські погляди власного характеру, тим самим вносячи в їх свідомість скептичне відношення до таїнств святої Церкви, а також поширює нелюбов один до одного серед єпископату та священнослужителів, налаштовуючи їх в приватних бесідах із собою до осуду і наклепів, заперечуючи цим Євангельско-християнські принципи життя.
  4. Перебуваючи у забороні, митрополит Віктор (Вєряскін) продовжував свою сумнівну службово-лекторську діяльність і порушуючи соборні рішення першого Київського і другого Коломийського соборів АОЦ, невідомим чином поставляв єпископів із незатверджених собором церкви кандидатів, цим створюючи розкол в середині АОЦ. Не надав на вимогу єпископату відповідних паперів , як доказів за якими статтями кримінального кодексу був двічі засуджений і відбував покарання.

Цими своїми діями вийшов із церковного послуху, порушуючи  канонічні правила, поставивши свою особистість вище собору АОЦ, що є не припустимим в церковно-християнському житті.

Відносно цих постанов було прийняте соборне рішення:

Митрополита в забороні Віктора (Вєряскіна), повністю зняти з посади предстоятеля без права поновлення, вивести його з чину єпископа, чину пресвітера, чину диякона, позбавити чернечого постригу (якщо такий був), залишивши заради Божого милосердя і церковної любові на ньому святе таїнство хрещення (якщо таке було), що надасть йому можливість не втратити єдності з Христом-Спасителем у випадку покаяння.  А також, враховуючи братську турботу єпископату АОЦ і статутне положення ОПОАТ(АПЦ), щодо не зняття священного сану в разі повного покаяння Віктора Вєряскіна перед всією АОЦ, її духовенством і мирянами, винести пропозицію на рішення собору про відновлення його в єпископському чині з подальшим перебування на спокої. А до того Віктора Вєряскіна не вважати членом Апостольської Ортодоксальної Церкви.

Переглядів: 1166 | Додав: danielanaa | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar